Buongiorno YogaChicks,

YES, I did it! Eindelijk had ik de guts om daar in het donker te gaan zitten. Buiten, in de natuur. Het duurde een paar cyclussen, maar eindelijk heb ik de daad bij het woord gevoegd. Dus daar zat ik dan afgelopen week. In mijn eentje, op een meditatiekussen, in het heldere licht van de volle maan.

Het was iets wat op mijn Italiaanse bucket-list stond. Met hoofdletters. Mediteren in de buitenlucht bij volle maan. De nachten zijn hier zo puur donker op de berg, nauwelijks beïnvloed door het kunstlicht. Een plek waar het echt alleen om het licht van de maan draait. Dat wilde ik graag ervaren. Iets wat ik in Nederland met moeite kan vinden en hier gewoon om de hoek heb zitten. Wat een cadeau!

Maar om daadwerkelijk daar te gaan zitten, vroeg toch wat overtuigingskracht. Ik stelde het steeds uit en uit. Gebrek aan tijd, moe, slecht weer.. Eerlijk is eerlijk: diep van binnen vond ik het gewoon damn spannend om daar in het donker te gaan zitten. Ik zag beren op de weg, en dan niet alleen figuurlijk. Hier in Italië vallen beren onder het wild. Ze zijn er niet veel, nauwelijks te zien eigenlijk, maar toch. Ik zag mezelf al terug in het Italiaanse ochtendnieuws, verslonden en wel.

Toch bleef mijn wens om bij volle maan te mediteren aan mij trekken. Afgelopen week was het weer zo ver: volle maan. Toen realiseerde ik mij ineens, het is nu of nooit. Want met de volgende volle maan ben ik al weer in Nederland. Dus raapte ik mijn meditatiekussen en moed bij elkaar en liep naar het veld bij de yogastudio. Gevoelens van spanning en euforie mixte zich door mij heen. Daar in de schaduw van de bergen begon mijn maan avontuur.

Woorden schieten te kort als ik deze ervaring wil opschrijven. Wat was het bijzonder en leerzaam. Zo helder als dat het maanlicht scheen, zo verhelderend was deze meditatie. Na ruim drie kwartier liep ik weer terug, vervuld van dankbaarheid. De beren waren in het bos blijven zitten, al staken ze figuurlijk wel de kop op. Over één ding ben ik zeker, de maan heeft een indrukwekkende kracht.

“The sun sees your body, the moon sees your soul…”

En over een ander ding ben ik ook zeker: buiten je comfortzone valt veel meer te beleven. Blij dat ik genoeg guts had om dit item van mijn bucket-list af te kunnen strepen. Op naar nog meer volle maan meditaties!