Buongiorno YogaChicks,

In de afgelopen twee weken sloeg de temperatuur zelfs voor Noord-Italiaanse begrippen op hol. Het kwik steeg tot 40+ en ik kan je vertellen: dat is toch best een beetje warm! Maar mij hoor je niet klagen, zeker niet als ik een duik kan nemen in een mooi meer als Lago di Tenno. Een bergmeer waar het net lijkt als of je in een exotisch stuk van de wereld bent beland door de azuurblauwe kleur. (Do I need to say more?!) Een Italiaans pareltje, waar ik graag mijn bezoek mee naar toe neem!

Na deze extreme warmte was het geen twijfel dat er binnenkort een flinke onweersbui zou zijn. En die kwam er ook. Evenals de appjes met de vraag of ik nog wel oké was. Het gedonder en de bliksem van de wolkbreuk rondom het Gardameer had het Nederlandse nieuws bereikt. Met serieuze hagelstenen was het daar wel spannend geweest. Net als in nog meer noordelijke gelegen delen van het land met modderstromen en omvallende bomen… Heavy!!

Gelukkig ging dat ons stadje allemaal voorbij en konden we het af met slechts normale regenbuien. Zo kon ik het thuisfront geruststellen dat ik niks had meegekregen van die wolkbreuk 2.0.

Nu we het toch over het weer hebben, ik kom de laatste tijd mensen tegen die zich druk maken over wat voor weer het gaat worden. Hier in deze regio, een bergachtig gebied genaamd de uitlopers van de Dolomieten, laat het weer zich moeilijk voorspellen. Het doet gewoon zijn eigen ding. En ook al hoop ik soms dat mijn zonnegroeten in de morgen bijdragen aan een zonnige dag, die hoop is toch echt een fata morgana.

Het weer is zo simpel als het kan zijn. Als het regent, regent het. Als de zon schijnt, schijnt de zon. En dus werkt toch de klassieke dooddoener in ‘het hier & nu’ leven het beste. Dan hoef je niet met drieduizend en één reserveplannen bezig te zijn. Wie weet valt het weer mee. Dan heb je je druk gemaakt om niks. En als je plannen toch in het water vallen, dan besluit je toch gewoon op het moment suprême om iets anders te doen? Let’s go with the flow, sunshine’s!

Ciao! Sabrina