Buongiorno YogaChicks,

‘Time flies when you’re having fun’! Eerst leek het nog weeeeeken te duren (oké, ik overdrijf iets) voordat familie en vrienden een bezoek zouden komen brengen aan bella Italia. Maar nu was het ineens zo ver! Als ik er op terug kijk, komt het denk ik door dat ik het moment dat ze langs zouden komen, had losgelaten. In de categorie ‘het komt vanzelf’. Want als je één ding niet kunt veranderen is het hoe snel de dagen elkaar op volgen. Tel daar bij op dat ik het hier erg naar mijn zin heb en dan vliegt de tijd letterlijk! Zo is het ook met het beoefenen van yoga. Als je zonder doel, maar met veel plezier, yoga kunt beoefenen, dan krijg je vanzelf de moeilijkere oefeningen onder de knie. Het is ‘gewoon’ een kwestie van oefenen. Dan verrast je lichaam je op een dag ineens hoe ver je kan in een oefening. Leef bij de dag, mindful in het hier en nu en dan volgt de rest van zelf.

Shout out trouwens naar de lieve mensen die hun koffers pakken en mijn wilde avonturen letterlijk op de voet volgen! Het is geweldig om de mensen die dichtbij mij staan, de in’s and outs te laten zien van wat ik hier doe, zie en mee maak. Je kunt er nog zo veel over vertellen, foto’s laten zien, filmpjes sturen… Maar als iemand het met zijn eigen ogen ziet, komt je verhaal nog meer tot leven. Van de kleine dingen als het proeven van mijn favoriete vino, zwemmen bij het zwembad waar ik graag kom, tot aan het bezoeken van de opera van Verona.

Dit weekend was trouwens extra feest. De stad waar ik verblijf stond in het teken van het fluweel, een product waar de stad destijds in de achttiende eeuw enorm welvarend door is geworden. Het leek alsof we terug in de tijd waren gegaan. De prachtige straten, de binnenplaatsen van de palazzi en tuinen, waren omgetoverd tot een heus toneel voor kunst, muziek en de ambachtelijke traditie van het fluweel weven. Een genot om naar te kijken (en om te laten zien!).