Buongiorno YogaChicks,

Na een paar weken heet, heter heetst weer (zelfs voor Italiaanse begrippen) is de warmte iets getemperd door de onweerbuien die zijn gepasseerd. Van horen zeggen wist ik wel dat het hier aardig kan ‘spoken’, maar een live licht- en geluidsshow van de natuur zette deze verhalen nog extra kracht bij. Ik ben overtuigd. Regen, onweer en zelfs grote hagelstenen kletteren in het rond en even ziet het liefelijke stadje waar ik verblijf er grauw en donker uit.

Het natuurgeweld duurt niet lang. Maar als ik de volgende morgen vroeg uit het dal met mijn auto naar boven rijd, zie ik duidelijk nog de sporen van de zomersbuien. Het regenwater heeft door de sterke stroming het wegdek bezaaid met kiezels, stenen en kleine takken. Meegesleurd uit de bergen en quasi nonchalant op het asfalt gedeponeerd. Met de Italiaanse radio op de achtergrond, stuur ik behendig mijn auto langs het natuurpuin naar boven. Fingers crossed dat ik niks per ongeluk raak wat mijn schattige Fiësta zal beschadigen.

Als ik vervolgens boven kom bij de locatie van LaContessa, geniet ik van het groene uitzicht en neem de geuren van de natuur in mij op. Na zo’n verfrissende bui ruikt alles weer als nieuw en intens levend.

In een flits is het bruggetje naar het dagelijks leven snel gemaakt. ‘If it never rains then we'll never grow’. Als de natuur hier niet zo af en toe een flink regenbui te verduren kreeg, dan was het nooit zo mooi groen geweest. Een bui frist op, brengt nieuwe energie en geeft de natuur de mogelijkheid om weer te groeien. Zo is het ook in het dagelijks leven. Het kan niet alleen maar stralen, soms moet je ook dealen met regenachtige momenten in je leven. In het heetst van de storm kan het dan heftig aanvoelen, maar onthoud dat het zo’n onweersbui ook weer verdwijnt. En als de zon dan weer voorzichtig te voorschijn komt, geniet dan van de verfrissende geuren die je tegemoet komen. Embrase de buien die soms in je leven te voorschijn komen, want ze maken dat je kunt groeien en bloeien.

Liefs, Sabrina

Foto gemaakt door: Mrperezident